Në Afganistan fillon vaksinimi anti-poliomelit

Në Afganistan fillon vaksinimi anti-poliomelit

Në Afganistan fillon vaksinimi anti-poliomelitZyrtarët shëndetësor afganë kanë nisur një fushatë vaksinimi kundër poliomelitit në Kabul.

Ministria e Shëndetësisë në Afganistan tha se një vajzë 3-vjeçar nga Kabuli është diagnostikuar me këtë sëmundje.

Afganistani, Pakistani dhe Nigeria janë vedet e vetme në botë ku kjo sëmundje mbetet endemike.

Ministria tha se vajza është nga Kabuli lindore dhe ajo, sipas tij, u diagnostikua me poliomeliti në Pakistan, ku është duke u trajtuar.

Poliomeliti është sëmundje infektive e cila mund të dëmtojë sistemin nervor.