Mjekrra e priftit

-Nje prift kishte mjekerr te gjate. Nje here njeri e pyeti:
-“Urate, se s’te kam pyetur, ku e mban, zotrote, tere ate mjekerr naten kur fle, nen jorgan apo mbi jorgan?”
-Prifti mblodhi supet, se s’e kishte vene re kete gje.
-Po ate nate, si ra per te fjetur, ju kujtua kjo pyetje dhe zuri te shqetesohej. Kur e fuste mjekren nen jorgan sikur -s’bente rehat, e nxirrte mbi jorgan, s’i dukej mire. Vazhdoi keshtu tere naten.
-Ne mengjes i foli gruas i nevrikosur:
-“Gersheren, se vdiqa pa gjume tere naten”.

  • anonim

    po ku ka prifti grue bre ju sjeni normal……. 🙁