Mbretëreshea Elizabetë në OKB

Mbretëreshea Elizabetë në OKB

Mbretëresha Elizabeta e II-të ka bërë thirrje për paqe dhe unitet në botë, gjatë fjalimit të mbajtur në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.

Mbretëreshea Elizabetë ka folur për sfidat kryesore në shekullin e XXI-të.

“Një nga këto sfida është beteja kundër terrorizmit. Një tjetër sfidë janë dhe ndryshimet klimatike, ku duhen analizuar me kujdes rreziqet me të cilat përballen vendet e vogla apo të brishta”, tha mbretëresha britanike.

Hera e fundit, që mbretëresha 84 vjeçare kishte vizituar OKB-në, ishte në vitin 1957./rel/