Mbi 80 % e katalanasve votuan për pavarësi

Mbi 80 % e katalanasve votuan për pavarësi

Mbi 80 % e katalanasve votuan për pavarësiRezultatet nga referendumi janë publikuar pas numërimit të 88,4 për qind të fletëvotimeve. Kjo do të thotë se 1.649.239 njerëz kanë votuar me “po” në të dy pyetjet: Nëse dëshironi që Katalonia të jetë shtet? dhe “Nëse po, a dëshironi që të jetë e pavarur nga Spanja?, deklaroi zëvendëskryetarja e Qeverisë katalanase, Zhoana Ortega.

Në referendum kanë marrë pjesë të paktën 2,25 milionë qytetarë, ndërsa kundërshtarët njoftuan se do ta bojkotojnë votimin.