Mbahet sot takimi i radhës, Thaçi - Daçiq

Mbahet sot takimi i radhës, Thaçi – Daçiq

Mbahet sot takimi i radhës, Thaçi - DaçiqKryeministri i Kosovës Hashim Thaçi dhe ai i Serbisë Ivica Daçiq do të takohen sot në Bruksel në bisedimet që ndërmjetësohen nga Bashkimi Evropian. Që të dy kryministrat presin që të fokusohen në çështjen e pjesës veriore të Kosovës.

Në deklarimet e dy kryeministrave para këtij takimi është folur për veriun, por edhe për anëtarsimin e Kosovës në Organizatën e Kombeve të Bashkuara.

Kryeministri Thaçi ka thënë se pas përfundimit të këtij raundi të bisedimeve, Kosova do të arrijë të fitoj ulësen e saj në OKB.

Me anë të një komunikate të lëshuar ditë më parë nga Qeveria e Kosovës, Thaçi ka bërë të ditur se pjesë e këtyre diskutimeve nuk do jenë çështjet që kanë të bëjnë me statusin, pavarësinë dhe tërësinë territoriale. Ai gjithashtu ka thënë se i vetmi dokumet me mbi te cilin do të bisedohet, do të jetë ai i Ahtisaar-it.

Ndërsa, kryeministri i Serbisë, Ivica Daçiq ka deklaruar se Kosova duhet që të ofrojë diçka në shkëmbim të ulëses në OKB. Por, kundër kësaj ideje ka qenë presidenti i Serbisë, Tomisllav Nikolliq. Ai ka hedhur poshtë mundësinë që Kosova të jetë anëtare e OKB-së, duke e quajtur këtë vetëm si një iluzion.

Në takimin që mbahet sot në mes të dy kryeministrave, pritet të diskutohet për mënyrën e legalizimit të strukturave paralele serbe në veri dhe të gjendet një mënyrë që të njëjtat t’i binden organeve shtetërore të Kosovës./rel/