Luleshtrydhjet ulin kolesterolin

Luleshtrydhjet ulin kolesterolin

Luleshtrydhjet ulin kolesterolinDisa hulumtues italianë kanë zbuluar kohët e fundit se konsumimi i luleshtrydheve ul kolesterolin në organizmin e njeriut.

Ata eksperimentuan duke ju rekomanduar konsumim të frutit 23 vullnetarëve në dietat e tyre. Rezulatet treguan më pas se këtyre personave ju ul në 16% më pak, përqindja e kolesterolit të panevojshëm dhe yndyrnave në gjak.

Ndërsa niveli i kolesterolit, i cili është i nevojshëm për trupin dhe organizimin e njeriut u vu re se ishte i pandryshueshëm.

Studiuesi i Universitetit Italian, Maurizio Battino tha se konsumimi i luleshtrydheve është mirë të jetë i shpeshtë. Sa më shumë të shtohet përdorimi i tyre, aq më pak njerëzit rrezikohen nga sëmundjet kardiovaskulare.