la_liga_logo

La Liga në grevë, shtyhet fillimi i sezonit

Asociacioni i lojtarëve spanjollë (AFE) ka bërë të ditur se lojtarët që luajnë në Primera dhe Segunda Divizion, do të jenë në protestë për dy javët e para të sezonit të ri.

Lojtarët duan garanci se do të paguhen dhe për këtë kërkojnë që të arrihet një marrëveshje mes zyrtarëve të La Ligas dhe AFE-së, që kontratat të respektohen dhe lojtarët të paguhen pa marrë parasysh për çfarë klub janë duke luajtur.

Shumë klube kanë pasur probleme financiare dhe nuk kanë paguar lojtarët, gjë që u reflektua në përjashtimin e Mallorcas nga Europa League dhe në grevën e Royston Drenthes te Herculesi, ku nuk u pagua për gjashtë muajt e parë sa ishte i huazuar.