Koalicioni pro-Mursi deklaron fundin e protestave të së premtes

Koalicioni pro-Mursi deklaron fundin e protestave të së premtes

Koalicioni pro-Mursi deklaron fundin e protestave të së premtesAleanca Kombëtare për Mbrojtjen e legjitimitetit njoftoi fundin e protestave masive të së premtes, për të kërkuar rikthimin e liderit të rrëzuar Muhamed Mursi.

Mbështetësit organizuan mitingje në disa provinca të premten për të denoncuar grusht shtetin ushtarak

Në qytetin bregdetar të Aleksandrisë, demonstratat përfunduan ndërkohë që ushtria arrestoi dhjetëra persona.

Ministria e Shëndetësisë tha se të paktën tre persona janë vrarë dhe dhjetra janë plagosur në dhunën që përfshiu mbarë vendin.

Aleanca bëri thirrje për mosbindje civile duke filluar nga e premtja, duke e quajtur këtë veprim një masë efektive kundër udhëheqësve të grushtit të shtetit.