Kanadaja partner strategjik i Kosovës

Kanadaja partner strategjik i Kosovës

Kanadaja partner strategjik i KosovësKanadaja partner strategjik i Kosovës Pëlqej0 Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj, gjatë vizitës në Kanada ka zhvilluar një takim të veçantë me kryetaren e Asociacionit Parlamentar Kanada- Organizata e Paktit Veriatlantik (NATO), Cheryl Gallant.

Gjate takimit, ministri Hoxhaj ka folur per vullnetin e Qeverise se Kosoves per intensifikimin e marredhenieve me Kanadane ne te gjitha fushat.

Hoxhaj po ashtu ka shprehur perkushtimin e Republikes se Kosoves per te kontribuuar ne relaci! onet trans-atlantike.

Ai ka shprehur edhe simpatine dhe mbeshtetjen e jashtezakonshme te qytetareve te Kosoves per NATO-n.

Ne kete kontekst, Hoxhaj ka thene se Kanadaja, si nje nder vendet themeluese te NATO-s dhe shtetet garantues i sigurise dhe paqes, padyshim se konsiderohet partner strategjik i Kosoves ne
kete fushe.

“Kosova ka ndertuar nje sektor te sigurise te qendrueshem dhe modern, ne bashkepunim te plote me NATO-n dhe Bashkimin Evropian”, tha Hoxhaj.

Kryetarja e Asociacionit Parlamentar Kanada- Organizata e Paktit Veriatlantik (NATO), Cheryl Gallant, ka vleresuar progresin qe po arrihet ne Kosove ne te gjitha fushat, duke shprehur mbeshtetjen e Kanadase per avancimin e metutjeshem te proceseve ne Kosove.

Pas perfundimit te vizites zyrtare ne Kanada, ministri Hoxhaj ka udhetuar per ne Slloveni, ku do te marre pjese ne konferencen e Brdos.

Gjate punimeve te kesaj konference te n! ivelit te larte, ministri Hoxhaj, do te zhvilloje takime me pe! rfaqesues dhe homologe te shume shteteve, te cilet do te jene prezente ne konferencen e procesit te Brdo.