Ja pse u mbyll aeroporti më i rrezikshëm në botë

Ja pse u mbyll aeroporti më i rrezikshëm në botë

Ja pse u mbyll aeroporti më i rrezikshëm në botëAeroporti i Kai Tak-ut në Hong Kong ka qenë një aeroportet më të vështira për pilotët. I ndërtuar mbi një bazament artificial mbi det, pilotët duhet të ulin avioneët mes qiellgërvishtësve dhe majave të thepisura të maleve.

Për shkak të kësaj rrezikshmërie dhe numrit rekord të aksidenteve, qeveria e Hong Kongut vendosi mbylljen tij në vitin 1998.

Fotografitë e mësipërme janë shkrepur nga mësuesi anglez, Daryl Scott Champman gjatë viteve 1992-1998.