Ivica Daçiç: Zgjedhjet në Kosovë mund të çojnë në dështimin e marrëveshjes

Ivica Daçiç: Zgjedhjet në Kosovë mund të çojnë në dështimin e marrëveshjes

Ivica Daçiç: Zgjedhjet në Kosovë mund të çojnë në dështimin e marrëveshjesNë fillim të gushtit skadon afati për fletëparaqitjen e listave zgjedhore për zgjedhjet lokale në Kosovë dhe nëse nuk do të ketë qasje konstruktive mund të dështojë jo vetëm marrëveshja e Brukselit veç edhe rruga evropiane e Serbisë.

Gjatë një konference për shtyp, Kryeministri i Serbisë, Ivica Daçiç është shprehur se më 24 korrik në Bruksel do të takohet me përfaqësuesen e lartë të BE për Politikë të Jashtme e Siguri, Catherine Ashton dhe Hashim Thaçin dhe do të bisedojnë mbi telekomunikacionet dhe energjetikën e para tyre gjenden edhe bisedimet e rëndësishme lidhur me zgjedhjet lokale në Kosovë, shkruan RTK.

Sipas tij në në qoftë se kapërcehet datat e dakorduara lidhur me rikonstruksionin e qeverisë kjo do të thotë se ekzistojnë probleme.