I nxehti shkakton mungesë energjie në Nju Jorku

I nxehti shkakton mungesë energjie në Nju Jorku

Nju Jorku dhe Uashingtoni janë përballuar me mungesa të energjisë elektrike.

Temperaturat e larta janë shoqëruar me rritjen e shkallës së përdorimit të energjisë elektrike për ftohje.

Temperaturat në bregun lindor kanë arritur deri në 38 gradë celcius.

E njëjta situatë është paraqitur pak ditë më parë dhe në Toronte të Kanadasë.