Hiqni kilet e teperta duke pire vaj ulliri

Hiqni kilet e teperta duke pire vaj ulliri

Hiqni kilet e teperta duke pire vaj ulliriKur shpikesi i dietes se popullarizuar Shangari-La, Seth Roberts, perndryshe profesor i psikologjise, ka krijuar konceptin e vet, i cili sillet rreth te ashtuquajturave “kalori te pahijshme”, te gjithe kane menduar qe eshte i cmendur.

Roberts nuk ka lejuar qe kjo te pengoje studimin e tij dhe dieta e tij nje dekate te tere dhe me vone gezon nje shkalle te larte te suksesit.
Kjo diete pohon se si mund te humbni kilet e teperta duke konsumuar 1-3 luge uje te sheqerosur dhe 1-2 luge vaj ekstra-virgjin ulliri ne mes te vakteve.
Robert pohon se ushqimi i shumellojshem i pasur me shije sic e konsumojme kryesisht ne trurin tone stimulon ndjenjen e urise, per kete arsye hame me shume dhe grumbullojme shume kile.
Kur konsumojme ushqim pa shije ose me shije te panjohur, truri mendon qe jemi te uritur (pse do te hanim ushqim pa shije), per kete arsye fillojme ne menyre efikase te tretim ushqimin dhe te humbim kilet e teperta.