Hashim Thaçi dhe Isa Mustafa s’e përjashtojnë bashkëpunimin pas zgjedhjeve

Hashim Thaçi dhe Isa Mustafa s’e përjashtojnë bashkëpunimin pas zgjedhjeve

Hashim Thaçi dhe Isa Mustafa s’e përjashtojnë bashkëpunimin pas zgjedhjeveLideri i PDK-së, Hashim Thaçi dhe ai i LDK-së, Isa Mustafa, janë ndarë të kënaqur nga takimi që kanë zhvilluar më 14 shkurt në ambientet e Kuvendit të Kosovës.

Jo pse aty janë marrë vesh që zgjedhjet e parakohshme të mbahen në qershor, e aq më pak që janë dokorduar për përshpejtimin e reformës zgjedhore, por për një arsye krejt tjetër.

Një nga të pranishmit në atë takim, ka konfirmuar për Tribunën se krerët e dy partive janë pajtuar në parim se mund të bashkëqeverisin në mandatin e ardhshëm. Kanë folur edhe për poste.

Në kalkulim, sipas tij, e kanë futur edhe postin e presidentit.

“Ata (Thaçi e Mustafa v.j) janë pajtuar që cilido që del fitues në zgjedhje, të këtë mundësinë e zgjedhjes mes dy pozicioneve- kryeministër apo president”, ka thënë ky zyrtar i lartë.

Fakti, që presidentja Atifete Jahjaga ka mandat kushtetues deri në vitin 2016, sipas tij, nuk paraqet ndonjë problem.

“Ajo, do të largohet ‘vullnetshëm’ për hir të krijimit të një stabiliteti institucional”, ka thënë ky zyrtar. /Tribuna/