Hakeri dëmton NASA-n me gjys milion dollare

Hakeri dëmton NASA-n me gjys milion dollare

Sa mund një njeri të dëmton NASA-n ? Nëse akuzat e Drejtorit të investigimevetë krimit të organizuar dhe terrorizmit në Rumani janë për tu besuar, përgjigjja është “mbi gjys milioni dollarë”.

26 vjecari Robert Butyka, i përshkruar si “i vetëquajturi haker i papunësuar” nga autoritetet rumune, është akuzuar për disa hakime mbi sistemin kompjuterik të NASA-s, duke filluar në dhjetor të vitit të kaluar, të cilat kanë kushtuar mbi 500 000 dollarë dëm për atë që quhet “hyrje, modifikim dhe dëm mbi të dhënat kompjuterike, si dhe kufizim të akcesit deri tek të dhënat”.