Grate duan burra me para

Grate duan burra me para

Nuk është pamja, personaliteti apo joshja ajo që gratë kineze konsiderojne si asetin më të rëndësishëm të njeriut që do të zgjedhin për partner jete.

Kriteri numër një i përzgjedhjes së bashkëshortit, siç tregon një studim i kryer së fundi, janë paratë që ai fiton. “Jiayuan”, faqja e internetit më e madhe e takimeve online në Kinë organizoi një mbrëmje masive, me pjesëmarrjen e qindra beqarëve, të cilët u pyeten se çfare shihnin më së pari tek njeriu që do të donin të kishin në krah. Shumica e femrave nuk hezituan të pergjigjen: të ardhurat dhe stabilitetin financiar.

”Për mua, bashkëshorti duhet të ketë një punë të mirë me perspektivën e promovimit dhe rritjes se rrogës. Duhet të jetë njeri shumë punëtor dhe kur të martohemi, duhet patjeter të ketë shtëpinë e tij”, deklaroi një prej vajzave të pranishme.

”Duke pasur parasysh sa e shtrenjte është bërë jetesa në Shangai, mendoj se duhet të fitojë e pakta 10.000 juane apo 1.600 dollarë amerikane në muaj”, shtoi një beqare e dytë.

Edhe në mesazhet e postuara lidhur me mbrëmjen, femrat shprehën preferencën e qartë për mashkullin e mirëpaguar. Pamja dhe cilësitë e tjera zbrisnin në plan të dyte.

Ekspertët megjithatë thonë se edhe pse vëmendja mund të përqendrohet tek faktori material, interesat e përbashketa dhe karakteri mbeten elementët më të rëndësishëm të martesave, sidomos tek të rinjtë.