FT: “Cicërimat” vlejnë 9 mld dollarë

FT: “Cicërimat” vlejnë 9 mld dollarë

FT: “Cicërimat” vlejnë 9 mld dollarëTwitter vlen gjithmonë e më shumë.

Gjigandi i menaxhimit të pasurive, “BlackRock”, ka bërë një ofertë prej 80 milionë dollarë për të blerë aksionet e punonjësve të Twitter, një shifër që rrit vlerën e shoqërisë “që cicëron” mbi 9 miliardë dollarë, apo 10% më shumë se sa në vitin 2011.

Sipas “BlackRock”, aksionerët aktualë nuk kanë mundur të ushtrojnë opsionet e aksioneve të tyre, që prej mbledhjes së fondeve të treguar gjatë vjeshtës së 2011.

Një rritje e vlerësimit të kësaj kompanie, siç raportohet nga “Financial Times”, që vjen në kontrast me “Silicon Valley”, aty ku “Apple” nuk është më mbretëresha e botës për kapitalizimin e tregut, ndërsa “Intel” dhe “Microsoft” po hasin vështirësi të shumta.