Fillon takimi i G20-ës në Moskë

Fillon takimi i G20-ës në Moskë

Fillon takimi i G20-ës në MoskëMinistrat e financave dhe zyrtarët e bankave qëndrore të 20 ekonomive kryesore dhe atyre në zhvillim (G20) e kanë filluar të premtën një takim dy ditor në Moskë.

Bisedimet pritet të fokusohen në ndalimin e kompanive të mëdha që të zhvendosin profitet e tyre në vende ku konsiderohen si strehë taksash.

Grupi prej 20 shteteve që morri përsipër trajtimin e krizës financiare të viteve 2008 – 2009, tani përballet me një ekonomi globale me shumë shpejtësi në të cilën vetëm SHBA-të duket se janë afër një rimëkëmbje vetë-mbështetëse.

Takimi i Moskës është gjithashtu pjesë e përgatitjeve për një samit të G20-ës që do mbahet në shtator, në Moskë.

Rusia momentalisht është udhëheqëse e presidencës vjetore të këtij grupi.

Takimi mbahet vetëm një ditë pasi një gjykatë ruse e dënoi me pesë vjet burg një aktivist opozitar, një vendim që është kritikuar nga Perëndimi./koha/