Disa ushqime që e pastrojnë mëlçinë

Disa ushqime që e pastrojnë mëlçinë

Disa ushqime që e pastrojnë mëlçinë1. Hudhra e nxit sekretimin e enzimës, që i ndihmon organizmit që t’i largojë helmet.

2. Agrumet e pasura me vitaminë C janë antioksiduese të forta, që i ndihmojnë mëlçisë që më shpejt t’i largojë helmet.

3. Karota dhe panxhari janë të pasura me flavonoide dhe beta-karotinë, të cilat e stimulojnë punën e mëlçisë.

4. Çaji jeshil, me përbërësin katehin, është antioksidues i fortë që e pastron organizmin.

5. Perimet me fletë jeshile, si spinaqi, lakra dhe sallata, janë shumë të mira për largim të helmeve nga organizmi.

6. Ananasi është i pasur me vitaminë C, ndërsa vepron edhe si diuretik natyral, i cili e liron
organizmin tuaj nga helmet.

7. Menta është e pasur me flavonoide, të cilat veprojnë si antioksiduese të forta.

8. Xhenxhefili është antioksidues shumë i fortë, i cili e shpejton metabolizmin dhe ndihmon në largimin e yndyrës nga organizmi.

9. Arrat përmbajnë sasi të mëdha të acideve yndyrore omega-3, të cilat janë meritore për shpejtim të procesit të detoksikimit.

10. Lakra ka efekt të fortë në enzimat e mëlçisë që e rregullojnë dhe e nxisin funksionimin e saj.