Dardha e nevojshme për dimër

Dardha e nevojshme për dimër

Dardha e nevojshme për dimërDardha është një burim shumë i mirë i fibrave dietike dhe shumë e pasur me vitaminën C kaq të nevojshme tani në dimër për të na mbrojtur nga virozat e stinës.

Vitaminat e dardhës gjenden kryesisht tek lëkura e saj dhe për shkak se është frut antialergjik këshillohet si ushqim për foshnjat.

Njëkohësisht ka efekte laksative dhe tretëse si edhe anti-inflamatore.

Besohet që ulë edhe presionin e lartë të gjakut.