Shkencë

Gati vaksina për Ebolën

Studiuesit thonë se një vaksinë eksperimentale për ebolën nuk ka shkaktuar efekte të rënda anësore dhe ka rritur imunitetin në të 20 vullnetarët që e kanë marrë atë në formë …

Pezmatimi i vezorëve

Pezmatimi i vezorëve, zakonisht është infeksion bakterial, i cili përfshin pjesën e vezorëve dhe mitrës. Në gjendje normale, kjo pjesë nuk përmban mikroorganizma patogjenë. Megjithatë, në …

Vaksinë për Ebolën

Faza e parë e një prove knilike për një vaksinë premtuese për Ebolën po kryet në Mali, që është në kufi me Guinenë, epiqendra e epidemisë së virusit vdekjeprurës. Korrespondentja e Zërit të …