Brukseli kërkon nga Beogradi zbatimin e marrëveshjeve me Prishtinën

Brukseli kërkon nga Beogradi zbatimin e marrëveshjeve me Prishtinën

Brukseli kërkon nga Beogradi zbatimin e marrëveshjeve me PrishtinënRaporti i ri i Komisionit Evropian për Serbinë do të jetë kryesisht pozitiv, por, së paku në fusha Beogradi nuk do të marrë notë kaluese.

Këto fusha, siç njofton “Novosti”, transmeton Koha.net janë jurisprudenca, të drejta e njeriut dhe harmonizimi i politikës së jashtme me BE-në.

Në mënyrë të veçantë raporti do ta trajtojë çështjen e ndërtimit të Rrjedhës Jugore, gazsjellësit nga Rusia.

Raporti që do të publikohet në tetor, në pjesën që ka të bëjë me normalizimin e marrëdhënieve të Serbisë me Kosovën, pritet të ketë vërejte për shkak të vonesës së zbatimit të Marrëveshjes së Brukselit dhe do të kërkohet integrimi i sistemit të drejtësisë në veri me atë të Kosovës.