BE: Hizbollahu është organizatë terroriste

BE: Hizbollahu është organizatë terroriste

BE: Hizbollahu është organizatë terroristeQeveritë e Bashkimit Evropian janë pajtuar që Hizbollahun, si krahun ushtarak të shiitëve të Libanit, ta përcaktojë si organizatë terroriste.

Vendimi është marr unanimisht të hënën nga ministrat e jashtën të bllokur prej 28 vendeve anëtare të BE-së në Bruksel.

Ky vendim tani do t’i imponojë viza individëve, dhe do të ngrij aseset e organizatave që janë të asociuara me këtë grupim ushtarak.