BE do të nisë planin strategjik të shërbimeve në internet

BE do të nisë planin strategjik të shërbimeve në internet

Komisioni Europian para pak dite shpalli se do të fillojë një plan strategjik me qëllim zhvillimin më tej të potencialit të shërbimeve në internet.

Nëpërmjet këtij plani shpresohet të shpejtohet zgjerimi i përdorimit të shërbimeve të internetit në fushën ekonomike e të krijohen raste të shumta punësimi.

BE-ja parashikon se deri në vitin 2020 plani i shërbimeve në internet do të krijojë 2.5 milionë vende pune dhe një vëllim prodhimi me vlerë prej 160 miliardë euro, e barabartë me 1 % të GDP-së së BE-së.