BE, Ballkani diskutojnë për ekonomi, zgjerim

BE, Ballkani diskutojnë për ekonomi, zgjerim

Zyrtarë të lartë të Bashkimit Evropian dhe të Ballkanit sot takohen në Dubrovnik për të diskutuar integrimin e rajonit në BE dhe sfidat me të cilat ballafaqohen për shkak të krizës globale ekonomike.

Sipas ministrisë së jashtme të Kroacisë, në këtë takim marrin pjesë afro 15 kryeministra dhe ministra të jashtëm nga rajoni dhe BE-ja.

Në takimin dyditësh, pritet të merr pjesë edhe kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, ai i Shqipërisë, Sali Berisha, kryeministri i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, e të tjerë.

Raportohet se Serbia e bojkoton takimin për shkak të pranisë së Kosovës.