Barack Obama i pranishëm në 70-vjetorin e Zbarkimit në Normandi

Barack Obama i pranishëm në 70-vjetorin e Zbarkimit në Normandi

Barack Obama i pranishëm në 70-vjetorin e Zbarkimit në NormandiPresidenti amerikan Barack Obama njoftoi dje në mbrëmje se do të shkonte në Normandi, në qershor, me rastin e 70-vjetorit të Zbarkimit të forcave aleate gjatë Luftës II Botërore.

“E pranova ftesën e Francois Hollande dhe do të shkoj në Francë në qershor për të marrë pjesë në ceremonitë festive me rastin e 70-vjetorit të D-Day, 6 qershor 1944”, deklaroi Obama gjatë një konference të përbashkët shtypi me homologun francez