Automobilat Apple të ardhmërisë

Automobilat Apple të ardhmërisë

Applee është sot presentë në të gjitha aspektetet e përditëshmërisë sonë duke filluar nga kompijutorët,Iphonet Tabletët dhe paisjet e menqura, sistemet operative të cilat kanë pushtuar botën.

Apple sipas bazuar në disa studime konceptive shihet qartë se po pretendon edh tregun e automobilave të ardhmërisë,prandaj nuk është edhe larg koha kur do të vozisim automobile me “mollë“ e të ndihmohemi nga këto sisteme të menqura sikurse telefonat tonë Apple.

Ambilcjet e tyre I nxjerre në pah Shane Baxley nga Art Center College of Design në Pasaden (Kaliforni) I cili shpejgon se hyrja e Apple-s.në autoindusti është një kahje e duhur për tu orijentuar.

Ai projektoi dhe disejnoi auto-sharing servis shërbim I së ardhmës, posaqërishtë për nevojat e Apple-s të cilin e emëroi shum thjeshtë – iGo. Ky shërbim përbëhet prej tre automobilave të pavarur elektrik ndërsa më I thjeshti është iMe, automobile ultrakompakt për bartjëen e një udhëtari. Aty nuk mungon edhe automjeti iWe I cili do të duhej ti ofronte komoditet për një familje në relacione të gjata dhe iUs I cili është version I iWe me ulëse veteëm për dy udhëtarë me komoditet dhe hapsirë më të madhe..

Të tre këto automjete janë të integruarnë Apple Cloud rrjetën e cila dnë të ardhëmen do të duhej të monitoroj 75 për qind të ketyre mjeteve ,duke ju mundësuar autonomi të plotë por gjithëher duke ofruar vozitje të sigurt dhe emission zero të lirimit të gazrave të demshëm

Secila nga to është e disenjuar në bazë të përdorimit të saj: iMe urban mundë të kaloj deri 50 kilometara me një rimbushje me rryme, ndersa iWe është dedikuar autorrugeve me një mbushje munde të kaloj deri 500 kilometara, e ai iUs mundë të arrijë deri 300 kilometara

Konceptetet iWe dhe iUs shfrytëzojnë Tesla-liton-jon bateri të cilat janë të lehta e që kontribojnë në pashë te vogël tëe mjetit, ndërsa elektromotorri I mundëson iWe përshpejtim nga 0- 100 km/h për vetëm 5 sec.
Ky është një project shum interesant I cili do të mundësonte një botë të pastërtë,komunikacion të sigurt dhe një jetë shum të qetë e të mbetemi me shpresë se në një të ardhëme mundë ta shohim edh në realitet.