Aspirina shmang kancerin

Aspirina shmang kancerin

Njerëzit të cilët marrin një dozë të vogël të aspirinës çdo ditë jo vetëm që mund të ndihmojnë zemrat e tyre, por mund edhe të zvogëlojnë gjasat që të vdesin nga kanceri, gjithnjë sipas një studimi të Shoqërisë Amerikane të Kancerit.

Sidoqoftë, gjasat e vogla për të vdekur nga kanceri të cilat manifestohen me pirjen e aspirinit, nuk janë edhe aq të vogla sa është menduar ma herët.

Po këta studiues tërheqin vërejtjen se përdorimi i shpesht i aspirinës mund të ketë efekte të mëdha anësore, marrë parasysh se studimi pritet të ngrisë kërshërinë e njerëzve që të shmangin rrezikun nga kanceri.

“Expertët do të zhvillojnë një udhëzues përdorimi të aspirinit duke ofruar dëshmi mbi rreziqet dhe benefited e përdorimit të tij”, ka thënë studiuesi Eric Jacobs, drejtor strategjik farmaceoepidemologjik i Shoqërisë Amerikane të Kancerit.