Ashton dhe Fule: Marrëveshja e rëndësishme për tërë Ballkanin

Ashton dhe Fule: Marrëveshja e rëndësishme për tërë Ballkanin

Ashton dhe Fule: Marrëveshja e rëndësishme për tërë BallkaninPërfaqësuesja e lartë për politikë të jashtme të BE-së, Catherine Ashton dhe komisionari për zgjerim, Shtefan Fule kanë deklaruar se marrveshja për normalizimin e marrdhënjeve mes Kosovës dhe Serbisë është me rendësi të jashtëzakonshme për tërë Ballkanin perëndimor dhe sidomos tani pas anëtarësimit të Kroacisë në BE.

Në një artikull të përbashkët për gazetën “Dnevni Avaz”, të Sarajevës Ashton dhe Fyle shkruajnë se për këtë arsye BE ka vendosur të hap negociatat me Kosovën për marrëveshjen e stabilizim asoccimit ndërsa me Serbinë për antarsimin e saj në BE.

Ata theksuan se marrëveshja përmban vendosmërinë e Beogradit e të Prishtinës që të ardhmen e shohin në bashkimin Evropian, transmeton rtk-ja.

”Pranimi i përparimit të cilin Serbia e Kosova e kanë arritur në normalizim të ndërsjellë marrëdhëniesh, BE ka parë rolin e kryeministrave Daçiq e Thaçi me rastin e arritjes kohë më parë të marrëveshjes revolucionare, andaj kjo është arsyeja pse BE ka vendosur të fillojë negociata për anëtarësim me Serbinë dhe negociata e MSA-së me Kosovën”., vlerësojnë ata.

  • dem baba dem

    mir boll hiq ja ja mir nuk asht keq po ka mir ema mir ekeq e ma keq