Angela Merkel: Kina të hapë tregjet

Angela Merkel: Kina të hapë tregjet

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, ka kërkuar nga Kina të hapë tregjet. Merkel po zhvillon një vizitë tre ditore në Kinë, ku po takohet me drejtuesit më të lartë të shtetit.

Kina është partneri më i madh tregtar i Gjermanisë në Azi dhe po kështu Gjermania është partneri kryesor evropian për Pekinin.

Marrëdhëniet tregtare mes Kinës e Gjermanisë vitin e kaluar kapën shifrën e 100 miliardë dollarëve.