7-të politikanë nën hetim për pastrim parash

7-të politikanë nën hetim për pastrim parash

7-të politikanë nën hetim për pastrim parashShtatë politikanë po hetohen nga Prokuroria me akuzën e pastrimit të parave.

Gjatë raportimit në Komisionin e Sigurisë për Raportin vjetor të vitit 2013, drejtori i Drejtorisë së Parandalimit të Pastrimit të Parave, Gent Gazheli nuk i bëri të ditur emrat e të dyshuarve për pastrim parash por ai pohoi se hetimi ndaj tyre ka nisur nga viti i kaluar.

“Kemi në procedim dhe po bëjmë një punë shumë të mirë duke i’u referuar policisë dhe Prokurorisë së Përgjithshme. Vjet kanë qenë 7 raste”-, theksoi Gazheli.

Referuar raportit vjetor, rezulton se subjektet që kanë raportuar më shumë raste për transaksione të dyshimta janë pikërisht bankat me 420 raste. /